Keresés ebben a blogban

2014. október 26., vasárnap

Gyurmafajták


Fimo (Ennek a márkának vannak a legélénkebb színei szerintem, és a minősége is tökéletes)

-soft: könnyen formázható, puha



-classic: egy kicsit nehezebben formázható




-effect: foszforeszkálós, átlátszó, csillámos






-liquid: folyékony, átlátszó gyurma, ami az üvegmatricához hasonlít leginkább, nekem nem sikerült még kitapasztalnom, hogyan lehetne a legjobbat kihozni belőle. Egyesek hézagok kitöltésére, míg mások decoupge-olásra használják. Ha rájön az ember minden csínjára-bínjára, fantasztikus dolgokat lehet kihozni belőle szerintem.  (https://www.youtube.com/watch?v=E9LX_ixGDQY)



Cernit  (Ezt nagyobb kiszerelésben néhány helyen viszonylag olcsóbban be lehet szerezni, de kevésbé jól formázható, mert ragad, és nem lesz az a kimondottan hófehér színű miután kisült. Még a feketével próbálkoztam, amivel hasonló tapasztalataim voltak.)




Formi (Valamivel olcsóbb, mint a többi süthető gyurma, de ahány szín, annyiféleképpen sül. A piros sokkal olvadékonyabb, mint az összes többi, így nekem sokszor előfordult, hogy minden szín tökéletes volt, de ha ezt az egyet használtam, akkor egészet dobhattam ki.  Ezenkívül mindegyikre igaz ebből a fajtából, hogy az elején nagyon morzsálódó és csak hosszú idő után áll össze.)






Prémo (Ezt egyszer próbáltam, és maximálisan elégedett voltam vele. Könnyen formázható, jó színtartó, viszont elég sokba kerül, és nem is kapható olyan sok helyen.)





Pardo (6 db gyurmagolyóból áll egy csomag. Rendkívül jól formázható, a dobozába visszatéve nekem egy év után sem száradt ki. Ez az egyik legdrágább gyurma.)




Nincsenek megjegyzések: