Gyurmafajták
Fimo (Ennek a márkának vannak a legélénkebb színei szerintem, és a minősége is tökéletes)
-soft:
könnyen formázható, puha
-classic: egy
kicsit nehezebben formázható
-effect:
foszforeszkálós, átlátszó, csillámos
-liquid:
folyékony, átlátszó gyurma, ami az üvegmatricához hasonlít leginkább, nekem nem
sikerült még kitapasztalnom, hogyan lehetne a legjobbat kihozni belőle. Egyesek
hézagok kitöltésére, míg mások decoupge-olásra használják. Ha rájön az ember
minden csínjára-bínjára, fantasztikus dolgokat lehet kihozni belőle
szerintem. (https://www.youtube.com/watch?v=E9LX_ixGDQY)
Cernit (Ezt nagyobb kiszerelésben néhány helyen
viszonylag olcsóbban be lehet szerezni, de kevésbé jól formázható, mert ragad, és
nem lesz az a kimondottan hófehér színű miután kisült. Még a feketével
próbálkoztam, amivel hasonló tapasztalataim voltak.)
Formi (Valamivel olcsóbb, mint a többi
süthető gyurma, de ahány szín, annyiféleképpen sül. A piros sokkal
olvadékonyabb, mint az összes többi, így nekem sokszor előfordult, hogy minden
szín tökéletes volt, de ha ezt az egyet használtam, akkor egészet dobhattam
ki. Ezenkívül mindegyikre igaz ebből a
fajtából, hogy az elején nagyon morzsálódó és csak hosszú idő után áll össze.)
Prémo (Ezt egyszer próbáltam, és
maximálisan elégedett voltam vele. Könnyen formázható, jó színtartó, viszont
elég sokba kerül, és nem is kapható olyan sok helyen.)
Pardo (6 db gyurmagolyóból áll egy csomag.
Rendkívül jól formázható, a dobozába visszatéve nekem egy év után sem száradt
ki. Ez az egyik legdrágább gyurma.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése